“71. Sait Faik Hikaye Armağanı” başvuruları başladı

Darüşşafaka Cemiyeti Hikaye Yarışması Başvuruları Başladı

Darüşşafaka Cemiyeti, bu yıl düzenlenecek hikaye yarışması için yazarları bekliyor. Yapılan açıklamaya göre, yarışmaya katılacak yazarların hikaye kitaplarının 15 nüshasını 28 Şubat’a kadar Darüşşafaka Cemiyetine elden ya da posta yoluyla ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışmaya katılacak eserlerin 2024 yılında yayımlanmış olması, daha önce ödül almamış olması ve yazarın daha önce Darüşşafaka Cemiyeti tarafından ödüllendirilmemiş olması gerekiyor.

Ön jüri ve jürinin değerlendireceği başvuruların kazananı ise bu yılın mayıs ayında açıklanacak.

Doğan Hızlan Özel Ödülü Sahibini Bekliyor

Bu yıl ayrıca Onursal Jüri Başkanı Doğan Hızlan adına “Doğan Hızlan Özel Ödülü” de verilecek. Bu özel ödül, kısa listede yer alan isimlerden birine takdim edilecek ve duyurusu armağanın nihai sonuçları ile birlikte yapılacak.

Ön jüride Seray Şahinler Demir, Eray Ak ve Ali Bulunmaz’ın yer aldığı yarışmanın jürisinde ise Prof. Dr. Nazan Aksoy, Prof. Seval Şahin, yazar Cemil Kavukçu, İhsan Yılmaz, Faruk Duman, Darüşşafaka Cemiyeti Kültürü ve Tarihi Komisyonu Üyesi Beşir Özmen ve Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali bulunmaktadır.

Geçmişten Bugüne Odağında Usta İsimler

Darüşşafaka Cemiyeti tarafından verilen “Sait Faik Hikaye Armağanı” şimdiye kadar birçok usta yazarı ağırladı. Haldun Taner, Orhan Kemal, Necati Cumalı, Adalet Ağaoğlu, Ayşe Kulin ve diğer birçok değerli yazarın ödüllendirildiği bu ödül, geçtiğimiz yıl “Hay” kitabıyla Barlas Özarıkça’ya layık görülmüştü.

1955 yılında yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından başlatılan bu gelenek, Darüşşafaka Cemiyeti tarafından sürdürülerek her yıl o yılın en iyi öyküsünü seçmek suretiyle yazarlara armağan edilmektedir.

Related Posts

PMYO için TYT puanı kaç olmalı? 2025 PMYO kontenjan belli mi?

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) eğitimi için öğrencilerin Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına ihtiyacı bulunuyor. İki yıllık ön lisans eğitiminde sadece TYT puanı yeterlidir. Peki, PMYO için TYT puanı kaç olmalı? 2025 PMYO kontenjan belli mi?

YKS’de ilk tur bugün

Üniversiteye giriş sınavında 2,5 milyondan fazla aday bugün YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ter dökecek.

Muhammed Bakıri kimdir, nereli, Türk mü? İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri öldürüldü mü?

İsrail’in İran’a yönelik saldırısında İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri hayatını kaybetti. İran Lideri Ali Hamaney, İsrail’in saldırılarında bazı komutan ve bilim insanlarının hayatını kaybettiğini belirterek, İsrail’e sert karşılık vereceklerini açıkladı. Peki, Muhammed Bakıri kimdir, nereli, Türk mü? İşte, detaylar…

Öğretmen ataması sözlü sınav (mülakat) yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları, Mayıs ayının ilk haftası erişime açılırken adaylar ise mülakat tarihi ve yerlerini araştırıyor. Peki, Öğretmen ataması sözlü sınav (mülakat) yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL/2 başvuruları ne zaman başlayacak? YÖKDİL/2 başvuruları nasıl yapılır?

Bu yılın ilk YÖKDİL sınavından istediği sonuçları alamayan veya ilk sınavı kaçıran adaylar, YÖKDİL/2 ile şansını deneyecek. Peki, YÖKDİL/2 başvuruları ne zaman başlayacak? YÖKDİL/2 başvuruları nasıl yapılır?

İBB Başkanvekili Nuri Aslan kimdir, hangi görevlerde bulundu, nereli? Nuri Aslan hakkında soruşturma başlatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan, Ekrem İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılmasının ardından adı haberlerde geçen isimlerden birisi oldu. Nuri Aslan kimdir? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Aslan, uzun yıllardır yerel yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlendi. Ancak, son dönemde adliyede güvenlik görevlileriyle yaşadığı tartışma nedeniyle hakkında “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Peki, İBB Başkanvekili Nuri Aslan kimdir, hangi görevlerde bulundu, aslen nereli?