Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

Borsa İstanbul, 40 Gündür Güçsüz Duruşunu Sürdürüyor

Borsa İstanbul, son 40 günde yaşadığı güçsüz duruşunu sürdürmeye devam ediyor. 19 Mart’tan önce faiz indirimleri ve yabancı girişleriyle yükselen Borsa İstanbul, yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmış ve 10 bin puanın üzerine çıkmıştı. Ancak 19 Mart’tan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanmasıyla birlikte düşüş trendi başladı.

Borsada Son Bir Ayda %5’lik Bir Kayıp Yaşandı

Son bir ay içerisinde Borsa İstanbul’da %5’e varan bir kayıp meydana geldi. BIST 100 endeksinde yer alan şirketlerin piyasa değeri, 18 Mart’ta 9,64 trilyon lira iken, 30 Nisan’da 8,3 trilyon liraya geriledi. Bu durum, piyasa değerinde 40 günde 1,35 trilyon liralık bir azalmaya işaret etmektedir.

Yabancı Yatırımcılar Satışlarını Sürdürüyor

Borsaya olan yabancı ilgisi de azalma gösterdi. Yabancı yatırımcıların toplam hisse satışı 1 milyar 565 milyon dolara ulaştı. Bu da yılbaşından bu yana hisse senetlerinde net 550 milyon dolarlık bir yabancı çıkışı yaşandığını gösteriyor.

En Büyük Kayıp Bankacılık Sektöründe

Borsada en büyük kayıplar yabancı yatırımcıların yoğun olarak bulunduğu bankacılık sektöründe yaşandı. Bankacılık endeksindeki kayıp oranı son dört ayda %21,32 olarak gerçekleşti. Bankacılığı %16,38’lik düşüşle sigortacılık, %14,72’lik düşüşle spor, %14,09’lik düşüşle ticaret ve %10,13’lük düşüşle kimya sektörü izledi. Diğer önemli sektörlere bakıldığında ise gıda sektörü %7,3, sanayi %6,4 ve holdingler %5,67 oranında geriledi.

Related Posts

Satın aldığı eve taşınmak isteyince hayatının şokunu yaşadı! 3+1 diye aldığı ev 1+1 çıktı

Almanya’da yaşayan Mehmet Ü., Ankara’da bulunan ve internetteki ilanda 140 metrekare olduğu belirtilen 3+1 daireyi, bir yakınına vekalet vererek 2021 yılında satın aldı. Aldığı eve taşınmak isteyen Mehmet Ü., gördükleri karşısında hayatının şokunu yaşadı. İşte detaylar…

GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem çalışmaları başladı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ile 3 üniversitenin ortak geliştirileceği yapay zeka destekli yazılım sayesinde, güneş enerji santrallerindeki (GES) panellerde meydana gelen arızaların anında ve nokta atışı tespit edilmesi amaçlanıyor.

Telefon ve internet tarifelerinde yeni dönem! e-Devlet’te devreye alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların, telefon ve internet tarifelerini karşılaştırabilmesini sağlayan yeni hizmeti e-Devlet üzerinden devreye aldıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Mobil telefon, sabit internet ve telefon tarifeleri tek bir platform üzerinden kıyaslanabilir hale geldi” dedi.

TEKNOFEST KKTC’de son gün coşkusu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen TEKNOFEST’e katılmak isteyen ziyaretçiler, etkinliğin son gününde girişlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Türkler artık yurt dışına çıkmak için randevu dahi bulamıyor, aracı kurumların para tuzağına düşüyor. Avrupalı liderler ise Erdoğan’a göçü engellediği için teşekkürlerini sunuyor.

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir