Bakan Kurum: Acil dönüşmesi gereken 600 bin konut var

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

HABER MERKEZİ/ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, devlet ve milletin birlikte hareket ederek felaketin üstesinden geldiğini belirterek, yaraların sarıldığını ifade etti. Toplamda 453 bin ev ve iş yerinin yıl sonuna kadar tamamlanması için emek harcandığını söyledi.

Riskli bölgeler arasında öncelikle İstanbul’un geldiğini vurgulayan Bakan Kurum, şehirdeki ev ve iş yerlerinin güvenli hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini aktardı. İstanbul’da bulunan 8 milyon 70 bin ev ve iş yerinden 3 milyon 393 binin 2000 yılı öncesine ait olduğunu dile getiren Bakan Kurum, yapılan düzenlemelerle şehrin yüzde 60’ının güvenli hale geldiğini söyledi. Ancak hala dönüştürülmesi gereken 600 bin konutun olduğunun altını çizdi.

2012 yılından itibaren 923 bin bağımsız bölümün dönüşümünün tamamlandığını belirten Bakan Kurum, şehrin 39 ilçesinde binlerce konutun dönüştürüldüğünü dile getirdi. Kredi ve hibe desteğinin artırıldığını ve destek miktarının 1 milyon 875 bin TL’ye çıkarıldığını aktaran Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyası kapsamında İstanbul’da 62 bin konutun dönüşüm sürecinde olduğunu söyledi.

İstanbul Depremi Sonrası Dönüşüm Çalışmaları

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında inceleme yapıldığını, hasar tespitlerinin yapıldığını ve vatandaşların güvenli evlere girmeleri için destek olduklarını belirten Bakan Kurum, 354 bin binanın bağımsız bölümünün hasarsız, 61 bin binanın ise az hasarlı olduğunu açıkladı. Hasarlı konutlarda iskan edilen vatandaşlarla görüşmelerin başladığını ve Yarısı Bizden kampanyasına dahil edileceğini belirtti.

‘TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI SÜRECE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ’

Kentsel dönüşüm sürecine destek çağrısında bulunan Bakan Kurum, belediye başkanlarını vatandaşların endişelerini ciddiye almaya, bilgi kirliliğine kapılmamaya çağırdı. Vatandaşların güvenli ve sağlıklı yapılar içinde yaşamalarını sağlamak için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

‘BAKANLIĞIMIN KAPILARI DA ARDINA KADAR AÇIK’

Bakan Kurum, İstanbul’un dönüşümüyle ilgili görüşmek isteyen herkesi dinlemeye hazır olduğunu belirterek, bakanlık kapılarının herkese açık olduğunu belirtti. Deprem riskine karşı harekete geçilmesi gerektiğini ve İstanbul’un modern ve güvenli bir şehir olması için çalıştıklarını dile getirdi.

‘MİLLETİMİZ BİZDEN BUNU BEKLİYOR’

Kentsel dönüşümün yanı sıra tarihi değerlere sahip çıkılması ve İstanbul’un daha yaşanabilir bir şehir olması için çaba harcandığını belirten Bakan Kurum, vatandaşların desteğiyle bu sürecin başarıyla tamamlanacağını ifade etti. İstanbul’un geleceği için tüm kesimlerin işbirliği yapması gerektiğinin altını çizdi.

BELEDİYELERE ÇAĞRI: KONSER DE DÜZENLEMEYELİM, BÜTÇEMİZİ BURAYA HARCAYALIM

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm için belediyelere seslenerek etkinlikler yerine bütçenin dönüşüm çalışmalarına harcanması gerektiğini belirtti. İstanbul’un güvenli bir şehir haline gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Kiracılar dikkat: O işlem e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Emlak danışmanları, e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisine kavuştu. Bu yenilikle birlikte kiracılar ve ev sahipleri arasındaki işlemlerin daha güvenli hale gelmesi hedefleniyor. Sistem, dolandırıcılıkla mücadeleye de önemli katkı sağlayacak.

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Avdagiç’ten ‘belirsizlik’ uyarısı: Türkiye hazırlıklı olmalı

İstanbul Ticaret Odası’nın mayıs ayı Meclis toplantısında konuşan Avdagiç, küresel şirketlerin, jeopolitik gerilimler, pandeminin ardından değişen tedarik zinciri yapısı ve Çin’in içine dönük politikaları nedeniyle alternatif yatırım bölgelerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir