Ayşe’nin öldüğü ‘reklam panosu’ davasında 8 ay sonra yeni gelişme

Sincan’da geçen yıl 6 Haziran’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgarda, Sincan Belediyesi’ne ait reklam panosu temelden devrilip, otobüs durağının üzerine düştü.

Şirkette sekreter olan ve iş çıkışı spordan sonra evine dönmek için durakta otobüs bekleyen Ayşe Yavuz, pano ile durağın altında kalıp hayatını kaybetti.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında reklam panosunun imalat ve montajını yapan firmanın yetkilisi Semih Esat Ünsal hakkında, ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yılda 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanığın, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

BEN ASLINDA REKLAM İŞİ YAPIYORUM”

Reklam panosunun temelini 4,5 metre derinlik yerine 1,35 metre yaptığı, 18 metreküp temel betonu yerine 5,40 metreküp beton döktüğü bilirkişi raporuyla tespit edilen sanık Ünsal, savunmasında, “Üzgünüm, böyle bir şey yaşansın istemezdim. Rahmetli kardeşimizin acısını içimde yaşıyorum. Firma yetkisi benim, kazanın gerçekleşeceği zaman öngörümüz yoktu. Beton firması gerekli şartnameye göre beton vermemiş, eksik vermiş. Şartnameyi belediye hazırlıyor ancak derinlik şartnameye göre kazılmamış ve beton da derinliğe göre dökülmüştür. Ben aslında reklam işi yapıyorum, bu olay biraz inşaat işine girmişti. Daha önce de farklı totemler yaptığımız olmuştu. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Kusurlu olduysam, ailenin makul bir fiyatta maddi zararları varsa gidermek istiyorum. Telafisi mümkün değildir ama gidermek isterim. Sincan Belediyesi de işin denetleme ve yapım aşamasında her aşamada denetlemek için geldiler. Derinlik kazıldığında da beton döküldüğünde denetlemek için gelmişlerdi” dedi.

‘ŞİKAYETÇİYİZ’

Ayşe Yavuz’un ablası Gülser Aydın ise “Neden fırtınada binalar yıkılmıyor? Neden ağaçlar sökülmüyor? Totemi gördüğümüzde o kadarcık betonun taşımayacağı belliydi. Zararımızı karşılamak istiyorsa Ayşe’yi versin bize. Biz totemi gördüğümüzde ‘Nasıl altından çıkmıştır Ayşe’ dedik. Orası dümdüz boğaz gibi bir yer. Totemin daha önce de sallandığını öğrendik, şikayetçiyiz” dedi.

Yavuz ailesinin avukatlarından Onur Bayraktar, olay günü doğal afet değil normal yağış olduğunu belirterek, beton eksikliğinin fahiş derecede olduğunu vurguladı ve olayda ‘olası kasıt’ olduğunu ileri sürüp, yargılamanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılmasını talep etti.

Ailenin avukatlarından Hilal Akdeniz ise “Maalesef birileri daha fazla para kazansın diye birileri ölüyor. Sanık, annesi ve anneannesinin hasta ve yaşlı olduğunu söylüyor. En azından hasta ve yaşlı. Bizim Ayşe’miz ölmüştür” dedi.

Mahkeme, olay sonucunda ölümün meydana gelmesi ve sanığın bilirkişi raporuna göre asli kusurlu olması, istenen cezanın alt ve üst sınırlarının göz önünde bulundurulması sonucu sanık Semih Esat Ünsal’ın tutuklanmasına karar verildi. Duruşma ertelendi.

‘BENİM AYŞE’M PARAYLA GELECEK BİR YERE GİTMEDİ’

Duruşma çıkışı DHA’ya açıklama yapan Ayşe Yavuz’un annesi Nafize Yavuz, “Biraz olsun içime soğuk su serpildi. Acımız geçmese de onun öyle tutuklanıp gitmesi birazcık içime serinlik verdi. Hiç anlatılmazdı ki Ayşe, kelimeler yetmez ona. Her gün odasına girerek geçirdim bugünleri, bugün bile mezarını ziyaret ettim, okudum da geldim. ‘Kuzum senin kanın yerde kalmayacak’ dedim. O bana dünyayı satın alsa yine veremez Ayşe’mi. Benim Ayşe’m para ile gelecek bir yere gitmedi. Ayşe, kimseyi kırmazdı. Bununla da kalmayacak, bir kendisi değil bu işin arkasında. Kimle geldiyse o kuyuyu örtmeye, çimentonun atıldığında onlar da hesap verecek” diye konuştu.

Avukat Onur Bayraktar ise “Şimdiye kadar benzer olaylarda savcılıklar her zaman belediyeleri de sorumlu tutarak oradaki sorunların peşine düştüler. Ancak bizim olayımızda bu biraz ihmal edildi. Bugün firma sahibi olan sanık, ifadesinde, sürecin en başından en sonuna kadar belediye görevlilerince kontrol edildiğini ve onların kontrolü altında bu imalatın yapıldığı, totemin dikildiğini söyledi. Dolayısıyla belediyenin personelinin de bu elim olayda sorumlulukları vardır. Bundan sonra inşallah soruşturma izni çıkar ve belediyelerin personelinin de yargılanmasını yolunuza açmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Samsun’da heyelan: Anne kurtarıldı, 2’si çocuk 3 kişi hastanede

Samsun’da meydana gelen heyelanda bir akaryakıt istasyonunun üzerine kaya düştü. İstasyonun araç yıkama bölümünde bulunan bir aile göçük altında kaldı. Anne göçük altından yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Samsun Valisi Orhan Tavlı, baba ve iki çocuğunun da hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Ataşehir’de rüzgar panoları uçurdu: Bir yaralı

Ataşehir’de şiddetli esen rüzgar, tadilat için akaryakıt istasyonuna konulan panoları uçurdu. Panolar o sırada yoldan geçen bir kişinin üzerine düştü.

Trump Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçiş istiyor

ABD Başkanı Trump, Amerikan ticari ve askeri gemilerinin Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçmesi gerektiğini savundu.

Kars’ta güzelavrat otu yiyen 8 çocuk zehirledi

Kars’ta halk arasında, güzelavrat olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi.

Kocaeli’nde elekrik akımı faciası

Kocaeli’de balkona çekilen demir profil, yüksek gerilim hattına temas etti. Akıma kapılan 3 kişi, ağır yaralandı.

25 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Esenyurt’ta yakalandı

Esenyurt’ta denetim yapan polis ekipleri, 25 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü, bir miktar uyuşturucu madde ile birlikte yakaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir