Dicle Üniversitesi’nde ‘Bıçak Parası’ İddiası: Öğretim Üyesi Görevden Uzaklaştırıldı

Dicle Üniversitesinde Öğretim Üyesi Bıçak Parasını Kabul Etti!

DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, İhlas Haber Ajansı tarafından ortaya atılan “bıçak” parası skandalıyla ilgili soruşturma başlattı. İddialara göre, aşırı kilo kaybı sonrası sarkıklarını gidermek için ameliyat olan Berivan Önder, hocasından 90 bin lira talep edilmesi üzerine yaşadığı şoku gazetecilerle paylaşmıştı. Haberin basında ve sosyal medyada yer almasının ardından üniversite yönetimi harekete geçti.

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde görevli olan söz konusu öğretim üyesi, yapılan soruşturma sonucunda görevden uzaklaştırıldı. Rektörlükten yapılan açıklamada, olayın üniversitenin etik değerlerine uygun olmadığı vurgulanarak, soruşturmanın hem idari hem de adli boyutunun titizlikle takip edileceği belirtildi. Sağlık hizmeti sunulan kurumların nezaket ve etik değerlere saygı duyulması gerektiğinin altı çizildi.

Önder’in yaşadığı bu olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Benzer durumların tekrarlanmaması için üniversite yönetimi sıfır tolerans politikasını sürdüreceğini açıkladı. Olayla ilgili adli sürecin de devam ettiği belirtildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.


Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN KILIÇ – 3.Sayfa

Related Posts

Bakanlık açıkladı: Bebek mamalarında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, bebeklere yönelik gıda ve devamında kullanılan besinler için yeni bir karar yayımladı. Karara göre bu besinlerin üretiminde protein kaynağı olarak kullanılan protein hidrolizatlarına, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı dahil edildi.

Eczanelerde satılan nemlendirici toplatılıyor! Mantar tespit edildi

Almanya kozmatik mağaza ve eczanlerde satılan nemlendirici sağlık tehdidi nedeniyle geri çağrıldı. İçerisinde tespit edilen maddenin mantara neden olduğu belirlendi.

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.