Gıda Enflasyonu için Su Stratejisi Gerekiyor

Gıda Enflasyonunu Düşürmek İçin Su Stratejisi Şart!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ülkemizde yaşanan geniş kuraklık nedeniyle gıda enflasyonunda artış yaşandığını belirterek, bu sorunun çözümü için yeni bir su stratejisinin uygulanması gerektiğini vurguladı.

Türkiye, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Anuga fuarında 312 firmayla ev sahibi Almanya dışında en büyük katılımcı ülke oldu. Fuarda 413 Türk firması lezzetlerini sergilerken, ziyaretçilerin yüzde 94’ü Almanya dışından geldi.

Anuga’nın bu yılki teması “Sürdürülebilir Büyüme” olarak belirlenirken, fuarın 200’den fazla ülkeden 140 bin sektör profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

İstanbul Ticaret Odası’nın oluşturduğu Türkiye pavilyonu, fuarın en büyük alanına sahip olurken, Türkiye, İtalya, İspanya ve Çin’den sonra en fazla firmanın katıldığı 4. ülke konumunda yer aldı.

Avdagiç, tarımda kullanılan su kaynaklarının yüzde 80’inin tarımda kullanıldığını ve bu durumun şehir şebekelerinde su sıkıntısını artırdığını dile getirerek, verimli sulama ve planlı su kullanımının önemine vurgu yaptı.

Gıda sektörünün önemine değinen Avdagiç, sektördeki fiyat artışlarının enflasyonu düşürmenin başlangıcı olduğunu belirtirken, Türk gıda firmalarının dünya pazarında daha güçlü konum alabilmesi için 4 konunun önem taşıdığını ifade etti.

Avdagiç, yeni güçlü markalar oluşturmanın yanı sıra, tarımsal ürünlerin üretimi ve pazarlamasına yönelik yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, modern tarım teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve gıda israfının azaltılmasının tarımsal verimliliği artıracağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir