İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da Deprem Sonrası Online Alışverişte Talep Patlaması!

İstanbul’da en büyüğü 6,2 şiddetinde olan depremlerin ardından online alışverişte, afet durumlarında kritik öneme sahip ürünlerin aranması ve satışı katlandı. E-ticarette en çok aranan ürün deprem çantası olurken, çadır siparişleri 5,5 kat arttı.

İstanbul’da yaşanan depremlerin etkisiyle büyük panik yaşayan ve artçı sarsıntılar devam ederken, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar afet durumlarında ihtiyaç duyabilecekleri ürünlere yönelik taleplerini artırdı. Deprem çantası, deprem düdüğü, çadır, powerbank ve termos gibi ürünlere olan ilgi, e-ticaret sitelerinde yoğun bir talep oluşmasına neden oldu.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, depremin ardından belirli ürünlere talebin arttığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında hızla bir komite oluşturduklarını belirten Çevikoğlu, belirli ürünlerde “fiyat kilidi” uyguladıklarını ve bu sayede fahiş fiyat artışlarını engellediklerini vurguladı.

Talepte yaşanan artışlara karşın, fiyat artışlarına karşı önlem aldıklarını dile getiren Çevikoğlu, “Perakendede bir dükkanda fiyat kontrolü zor olabilir ancak online platformlarda kontrol etmek daha kolaydır. İstanbul depreminin ardından çadır, batarya, yağmurluk, konserve gibi ürünlerde ciddi artışlar yaşanmıştır. Bu süreçte tüketicilere güvenli alışverişi hatırlatmak istiyoruz. Tüketicilerin ‘Güven Damgası’ olan platformlardan alışveriş yapmalarını öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

– Çadır Siparişleri 5,5 Kat Arttı

Hepsiburada’dan alınan bilgilere göre, 23-24 Nisan tarihlerinde deprem çantaları, deprem düdükleri, çadırlar, powerbank’ler ve termos gibi afet durumlarında kritik rol oynayan ürünler en çok arananlar arasında yer aldı.

Deprem sonrası en çok talep gören ürünler arasında deprem çantası birinci sırada yer alırken, çadır siparişlerinde 5,5 katlık bir artış yaşandığı, uyku tulumu siparişlerinde ise bir önceki güne göre %250 artış gözlendiği belirtildi.

Related Posts

Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

Bakan Şimşek’ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabında Kur Korumalı Mevduat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen hafta politika faizini artırmasından sonra, bankalar arası rekabet yeniden hız kazandı. Haftanın son işlem gününde, bazı bankalarda mevduat faizleri yüzde 52 seviyesine kadar yükseldi. 32 günlük vadede 1 milyon TL’nin getirisi de belli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir