Netflix Profili Mevcut Bir Hesaba Nasıl Aktarılır?

Verilerinizi kaybetmeden mevcut profilinizi Netflix’teki bir hesaba nasıl aktaracağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Netflix artık aynı evde yaşamadığınız sürece şifre paylaşmanıza izin vermiyor. Bu sebepten birkaç kullanıcı hesap değiştirme veya aktar arayışına girmiş durumda.

Netflix profil aktarma özelliği sayesinde, görüntüleme geçmişi, öneriler, özel listeler ve diğer önemli ayarları kaybetmeden kendi Netflix aboneliğinize kolayca geçiş yapabilirsiniz. Kendi Netflix profilinizi mevcut bir hesaba aktarabileceğiniz gibi, başkalarının profillerini sizin hesabınıza aktarmasını da engelleyebilirsiniz. Bunun için yalnızca bu özelliği kapatmanız yeterlidir.

Bildiğimiz gibi Netflix, Mayıs ayından itibaren şifre paylaşımı kısıtlama uygulamalarına başladı. Bununla birlikte, aynı evde yaşamayan kişilerle şifrenizi paylaşmak istiyorsanız ekstra ücret ödemek durumundasınız. Bunun sonucunda da hesap paylaşımı yapan kişiler hesaplarını farklı aboneliklere aktarmak istiyor. Kendi profilinizi farklı bir hesaba aktarmanız da oldukça kolay.

Etkin olduğu, bir PIN koduyla korunmadığı ve kendisiyle ilişkilendirilmiş bir e-posta adresine sahip olduğu sürece, profilinizi yeni bir hesaba veya mevcut bir hesaba taşımak için Netflix Profil Transfer özelliğini kullanabilirsiniz. Yalnızca kendi hesabınızla ilişkilendirdiğiniz kendi profilinizi farkı bir hesaba aktarabilirsiniz. Başkasına ait bir profili farklı bir hesaba aktarmak istiyorsanız, ilişkilendirilen mail adresini de kaldırmanız gerekiyor.

Ayrıca çocuk profillerinin hesaplar arasında aktarılamayacağını da unutmayın.

Netflix, profil aktarma özelliğinin aşağıdaki profil verilerini yeni veya mevcut bir hesaba kopyalayacağını söylüyor:

  • Profil adınız ve simgeniz
  • Kişiselleştirilmiş öneriler
  • Listem bölümündeki izleme listeniz.
  • Oyun kayıtları ve Netflix oyun kolunuz.
  • Dil, altyazı/dublaj, otomatik oynatma ve yetişkinlik derecelendirmesi görüntüleme kısıtlamaları için ayarlar.
  • Derecelendirmeleriniz, süreniz, cihaz bilgileriniz, ülkeniz, “izlemeye devam et” bilgileriniz ve daha fazlasını içeren geçmişi görüntüleme.
  • Profilinize gönderilen uygulama içi bildirimler, test katılım geçmişi ve yayın kalitesi ayarları gibi diğer veriler.

Profil aktarımı hesap sahibi tarafından başlatılması gerekiyor. Ayrıca profil aktarımı şu anda mobil üzerinde de kullanılamıyor. Web sayfası üzerinden erişmeniz gerekli. Hesap sahibi henüz bu özelliği kullanmadıysa, öncelikle Netflix Hesabı sayfasındaki Ayarlar başlığı altında Profil Aktarımını Aç seçeneğini seçip İzin Ver’e tıklayarak bu özelliği açması gerekir.

Önemli olarak, profilde bir PIN varsa, profil aktarımı özelliği kullanılmadan önce bu PIN kaldırılmalıdır.

Profil Aktarımını başlatmak için izlemeniz gereken adımlar sırasıyla şu şekilde:

1.Netflix‘e girin ve paylaşılan Netflix hesabında oturum açın.

2. Sağ üst köşedeki profil resmine basarak Hesap seçeneğini seçin.

3. Profilinizi, Profiller ve Ebeveyn Kontrolleri altında bulun ve “Bu profili aktar” seçeneğini seçin.

4. Bir sonraki ekranda “Profil Transferini Başlat” seçeneğini seçin.

5. Daha sonrasında “Mevcut Bir Hesaba” seçeneğini seçerek ilerleyin. Yeni bir hesaba aktarım yapmak istiyorsanız da diğer seçeneği seçebilirsiniz.

6. Daha sonrasında hesabı aktarmak istediğiniz hesabın bilgilerini girmeniz gerekiyor. Aktarmak istediğiniz hesabın bilgilerini girerek devam edebilirsiniz.

7. Hesap bilgilerinizi de doğru girdikten sonra son olarak Profili Aktar seçeneğine basarak tüm işlemi onaylayın.

Profil aktarımı tamamlandıktan sonra, mevcut hesabınızda Netflix profilinizin bir kopyasını bulacaksınız. Netflix oyun tanıtıcınız ve kayıtlarınız, paylaşılan hesaptaki eski profilinizden hemen silinecek. Ancak diğer veriler manuel olarak silinene kadar bozulmadan kalacaktır.

Ayrıca paylaşılan Netflix hesabındaki profilinizi istediğiniz zaman Profilleri Yönet ekranı aracılığıyla güvenle silebilirsiniz.

Netflix Profil Aktarma Özelliği Nasıl Kapatılır?


Netflix Profil Transfer özelliğini kapatma.

Profil Aktarımı özelliği, yeni Netflix hesapları için varsayılan olarak etkin geliyor. Bu özelliği devre dışı bırakmak için, Hesap Ayarları sayfasından Profil Transferi Özelliğini Kapat seçeneğini seçebilirsiniz.

Profil Transferi özelliğini devre dışı bırakmak, gelecekte başka profil aktarımlarına da izin vermez. Ancak bu durum zaten daha öncesinde aktarılmış profilleri etkilemez. Herhangi bir profilde bu özelliği kullanmak istiyorsanız ayarı değiştirmelisiniz.

Bu özellik, aynı hesabı paylaşan kişilerin kendi başlarına abonelik aldıklarında görüntüleme geçmişlerini, kişiselleştirilmiş önerileri ve diğer hesap ayarlarını aktarmalarına yardımcı oluyor. Telefonunuzda en iyi Netflix oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız, kayıtlı oyunların da yeni hesabınıza taşınacağını bilmek kullanıcıları memnun edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir