Ramazan pidesini bu şekilde tüketmek daha sağlıklı

Ramazan Pidesinin Sağlık Açısından Önemi

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan ramazan pidesi, iftar ve sahur sofralarında geleneksel bir lezzet olarak yerini alıyor. ÇÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, ramazan pidesinin besin değeri açısından zengin ve sindirimi kolay olabileceğini belirtiyor. Önerisi ise ekşi mayalı pide tüketimi yönünde.

‘Kan Şekeri Dengesi Açısından Önemli’

Prof. Dr. Özer, ramazan ayında beslenme düzeninde yaşanan değişikliklerin sindirim sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Anadolu’nun yerel tohumlarıyla hazırlanan ekşi mayalı pidelerin, modern beslenme anlayışıyla birleştirilerek sağlıklı alternatifler oluşturabileceğini belirtiyor. Ekşi mayalı pidelerin ticari mayalı ekmeklere göre daha kolay sindirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Özer, bu pide çeşidinin probiyotik özellikleri sayesinde bağırsak sağlığını desteklediğini açıklıyor. Ayrıca, ekşi mayalı pidelerin karbonhidrat yapısını değiştirerek glisemik indeksi düşürdüğünü ve kan şekerinin dengede tutulmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Hiçbir uzmanın anlatmadığı mucizevi etki: Sadece 1 adet ceviz kabuğu yetiyor

Lezzetiyle her dönemin en sevilen besinleri arasında yer alan ceviz, çoğu zaman değersiz görülerek çöpe atılan kabuğunda bile mucizevi etkiler saklıyor. Uzmanlar, faydaları saymakla bitmeyen ceviz kabuğuyla yapılabileceklerin ayrıntılarını paylaştı.

İştahla yediğimiz 3 besin meğer beynimizi milim milim küçültüyormuş: Ünlü cerrah duyurdu

Ünlü beyin cerrahı Dr. Raveesh Sunkara, her gün iştahla tükettiğimiz 3 besinin beyni küçülttüğünü ortaya çıkardı.

Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı?

Renkleriyle sofraları süsleyen dolmalık biberler, sadece görsel değil, besinsel açıdan da dikkat çekici faydalar sunuyor. Peki Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı? İşte ayrıntılar…

Ne zeytinyağlı ne kükürt ne de bıttım: En sağlıklı sabun açıklandı

Ciltteki yağlanma, sivilce ve kaşıntı gibi sorunlara karşı kimyasal ürünler yerine doğal çözümler tercih edenlerin sayısı artıyor. Uzmanlar, sabun seçiminde cilt tipine uygunluk ve içeriklerin doğallığına dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken, en faydalı sabunu da açıkladı.

Tıbbi kenevir artık yasal: Eczanelerde satışına onay çıktı

Türkiye, tıbbi kenevir ürünlerinin eczanelerde kontrollü satışına izin veren tarihi bir yasayı hayata geçirdi. Sağlık Bakanlığı denetiminde yalnızca reçeteyle satılacak bu ürünler, özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden hastalar için yeni bir umut olacak.

Bakanlık açıkladı: Bebek mamalarında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, bebeklere yönelik gıda ve devamında kullanılan besinler için yeni bir karar yayımladı. Karara göre bu besinlerin üretiminde protein kaynağı olarak kullanılan protein hidrolizatlarına, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı dahil edildi.