Satın aldığı eve taşınmak isteyince hayatının şokunu yaşadı! 3+1 diye aldığı ev 1+1 çıktı

Mehmet Ü., Davasını Kazandı: Satın Aldığı Evde Şaşırtıcı Bir Durumla Karşılaştı!

Mehmet Ü., Almanya’da yaşayan bir vatandaşımızdır. 2021 yılında Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Yıldızevler Mahallesi’nde bir daire satın aldı. Ancak evine taşındığında beklenmedik bir durumla karşılaştı.

İnternetteki ilanda 140 metrekare olarak belirtilen dairenin aslında sadece 78 metrekare ve 1+1 olduğunu fark eden Mehmet Ü., konuyu avukatı aracılığıyla mahkemeye taşıdı. Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan gerçek şaşırtıcıydı. Mehmet Ü.’nün evinde bulunması gereken 2 oda, banyo ve koridorun yan daireye dahil edildiği tespit edildi. Bu durum üzerine dava açıldı ve mahkeme, evin projeye uygun hale getirilmesi için karar aldı.

Ayrıca, 163 bin TL işgal tazminatı ödenmesine karar veren mahkeme, Mehmet Ü. ve yan dairenin sahibi Mehmet A. arasında anlaşma sağlanmasını da destekledi. Sonuç olarak, Mehmet Ü., kendi evindeki bölümleri Mehmet A.’ya satarak durumu çözmeyi tercih etti.

Mehmet Ü.’nün Avukatından Öneri

Mehmet Ü.’nün avukatı Senem Yılmazel, benzer durumlarla karşılaşmamak için gayrimenkul alırken mutlaka uzman bir rapor alınması gerektiğini vurguladı. Krediyle alınan evlerde bankaların bu tür kontrolleri yaptığını ancak nakit alımlarda genellikle bu adımın atlandığını belirten avukat, tapu kayıtlarının ve mimari projelerin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini söyledi.

Bu yaşanan olay, gayrimenkul alım satımında dikkatli olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Future Türkiye olarak vatandaşlarımıza, alacakları gayrimenkulleri detaylı bir şekilde incelemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz.

Related Posts

GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem çalışmaları başladı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ile 3 üniversitenin ortak geliştirileceği yapay zeka destekli yazılım sayesinde, güneş enerji santrallerindeki (GES) panellerde meydana gelen arızaların anında ve nokta atışı tespit edilmesi amaçlanıyor.

Telefon ve internet tarifelerinde yeni dönem! e-Devlet’te devreye alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların, telefon ve internet tarifelerini karşılaştırabilmesini sağlayan yeni hizmeti e-Devlet üzerinden devreye aldıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Mobil telefon, sabit internet ve telefon tarifeleri tek bir platform üzerinden kıyaslanabilir hale geldi” dedi.

TEKNOFEST KKTC’de son gün coşkusu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen TEKNOFEST’e katılmak isteyen ziyaretçiler, etkinliğin son gününde girişlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Türkler artık yurt dışına çıkmak için randevu dahi bulamıyor, aracı kurumların para tuzağına düşüyor. Avrupalı liderler ise Erdoğan’a göçü engellediği için teşekkürlerini sunuyor.

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir